30% subsidie voor zonneboiler, isolatie en warmtepomp

22-05-2023
173 keer bekeken 0 reacties

Via het Rijk kunnen woningeigenaren subsidie (ISDE) aanvragen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en isolatiemaatregelen. Neem je twee maatregelen dan geldt een subsidie van 30%. Bij een maatregel geldt 15%.

Voor de aanschaf van een warmtepomp en/of zonneboiler krijg je bij een maatregel de maximale subsidie. Jaarlijks komt er nieuw budget beschikbaar. De ISDE-subsidie loopt door tot 2030. 

Meer informatie over ISDE-subsidie vind je hier.

Formulieren en foto's meesturen

Bij je subsidieaanvraag moet je de factuur, foto's, betaalbewijs en de meldcode meesturen.

  • Op de factuur staan in ieder geval: jouw naam en adres, datum van aanschaf, datum van aanbrengen van de maatregel, naam van het bouwbedrijf, omschrijving van de maatregel, merk, type, dikte van het isolatiemateriaal, plaats waar het is aanbracht, aantal vierkante meter en de meldcode.
  • De meldcode vind je in de meldcodelijst. Als je de meldcode niet invult kan de afhandeling van jouw aanvraag onnodig lang duren. De meldcode staat als het goed is ook op de factuur.
  • Tijdens de werkzaamheden moeten foto's zijn genomen, die mee moeten worden gestuurd bij de aanvraag. Op de foto's moeten in ieder geval te zien zijn naam, merk, soort en dikte van het isolatiemateriaal.

Hulp bij aanvragen

Heb je hulp en advies nodig bij het aanvragen van de lening, dan kan onze verduurzamingsadviseur gratis bij je langskomen. Ook zijn zij op de hoogte van regionale en landelijke subsidies en voordelige mogelijkheden om te lenen. Vraag een gratis gesprek aan.

Afbeeldingen

Subsidies en leningen

Is het fixteam al bij jou thuis geweest?

Over ons

Huisregels
Neem contact op via de mail of telefonisch via 14 0591. 

Emmen geeft Energie is een initiatief van de gemeente Emmen

Raadhuisplein 1, Emmen
14 0591

Volg ons op

  

 

 

 

Cookie-instellingen