Dakisolatie

22-05-2023
187 keer bekeken 0 reacties

Om een woning te verwarmen heb je energie nodig. De warmte blijft echter niet in de woning, maar raakt verloren via ramen, muren, vloeren, koudebruggen, maar vooral via het dak! Warmte stijgt en uit onderzoek is gebleken dat het dak verantwoordelijk is voor maar liefst 30% van het warmteverlies!

Dakisolatie houdt jouw woning in de winter lekker warm en in de zomer blijft de warmte juist buiten. Dat verhoogt het wooncomfort en zorgt voor een lagere energierekening. Je kunt jouw verwarming wat lager zetten en luchtkoeling via bijvoorbeeld een airco is minder snel noodzakelijk. Dat zorgt ervoor dat er minder energie gebruikt wordt. Een lagere CO2 uitstoot en een lagere rekening zijn het gevolg.

Ecologisch onderzoek
Voor je je dak gaat isoleren dien je een ecologisch onderzoek te laten uitvoeren om vast te stellen of er vleermuizen in de muur zitten. De Raad van State heeft dit geoordeeld.

Zoldervloer isoleren

Verwarm je je zolder niet en kun je hem afsluiten met een luik of deur, dan kan je ook de zoldervloer isoleren. Dat is goedkoper dan het dak isoleren en bespaart net zo veel.

Dakisolatie modelwoning aan de Laan van de Marel

DNN heeft het dak van de modelwoning geïsoleerd. Uit de berekening die DNN heeft laten uitvoeren is gebleken dat de Rc waarde van het dak aan de Laan van de Marel 343 van 0,872 m2 K/W naar 3,794 m2 K/W is gegaan! Dat is een flinke verbetering en dat heeft grote gevolgen voor de energierekening! 

Het platte dak op de modelwoning aan de Laan van de Marel 343 in Emmerhout is vernieuwd en geïsoleerd. DNN heeft de ‘badkuip-methode’ toegepast. Daarmee is met de dampremmende noodlaag een compartiment ontstaan, zodat eventuele lekkages bij de buren niet bij de opdrachtgever in huis kunnen komen. Een onderdakse badkuip dus!

Subsidie op het uitvoeren van isolerende maatregelen
Via het Rijk kun je subsidie aanvragen voor het uit laten voeren van isolatiemaatregelen. Neem je twee maatregelen dan geldt een subsidie van 30%. Bij een maatregel geldt een subsidie van 15%.

Lees meer over ISDE subsidie.

 

 

 

 

Afbeeldingen

Isoleren

Is het fixteam al bij jou thuis geweest?

Over ons

Huisregels
Neem contact op via de mail of telefonisch via 14 0591. 

Emmen geeft Energie is een initiatief van de gemeente Emmen

Raadhuisplein 1, Emmen
14 0591

Volg ons op

  

 

 

 

Cookie-instellingen