Volledige elektrische warmtepomp of hybride?

05-06-2023
331 keer bekeken 0 reacties

Is jouw woning voldoende geïsoleerd? Dan is het tijd om jouw cv-ketel op 40 graden in te stellen. Kan jij hiermee je woning de hele winter verwarmen? Dan is jouw huis geschikt voor het plaatsen van een elektrische warmtepomp.

Een tussenoplossing is het installeren van een hybride warmtepomp. 

Elektrische warmtepomp
Een elektrische warmtepomp verwarmt je huis met een lage temperatuur. Met het installeren van deze warmtepomp ben je helemaal van het aardgas af. Hij doet alles wat je oude cv-ketel ook doet: je huis verwarmen en warm water leveren. Let op; je huis moet voldoende zijn geïsoleerd en je combineert hem met vloerverwarming of radiatoren die voldoende warmte afgeven bij lage temperaturen.

Een volledig elektrische warmtepomp werkt op stroom. Hij haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Een warmtepomp is zo groot als een hoge koelkast, omdat hij een voorraadvat heeft voor warm water. 

Houd er ook rekening mee dat je veel extra stroom gaat verbruiken. 

Hybride warmtepomp
Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel en gebruikt stroom in plaats van gas. Je kunt tot ongeveer 60 procent minder aardgas verbruiken voor het verwarmen van je huis.

De hybride warmtepomp is geschikt voor woningen die niet overal goede isolatie hebben. Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 2026 hybride warmtepompen de norm zijn voor het verwarmen van woningen. Maar ook alternatieven als een volledige elektrische warmtepomp of een aansluiting op het warmtenet zijn mogelijk. 

ISDE subsidie
Voor de aanschaf van een warmtepomp krijg je bij de maatregel de maximale subsidie. Jaarlijks komt er nieuw budget beschikbaar. De ISDE-subsidie loopt door tot 2030.

Bron: Milieucentraal.

Afbeeldingen

Verwarmen

Is het fixteam al bij jou thuis geweest?

Over ons

Huisregels
Neem contact op via de mail of telefonisch via 14 0591. 

Emmen geeft Energie is een initiatief van de gemeente Emmen

Raadhuisplein 1, Emmen
14 0591

Volg ons op

  

 

 

 

Cookie-instellingen