Webinar 'Het begint met een plan '

29-06-2023
565 keer bekeken 0 reacties

Maak een plan voor de verduurzaming van je huis zodat je werkzaamheden goed op elkaar af kunt stemmen en de dingen goed doet.

Hoe werkt jouw huis?
Het is belangrijk om te weten hoe jouw huis werkt. Hoe zit het met de isolatie bijvoorbeeld. Welk type glas heb je in de woning? Hoe verwarm je en ventileer je. Zijn er veel kieren en naden in je huis? En vervolgens is het belangrijk om te weten wat jij belangrijk vindt. Wil je een lagere energierekening of meer comfort bijvoorbeeld? Wil je de eerste stappen nemen en uiteindelijk komen tot een gasloos huis?

Maak een plan
Kom tot een plan dat past bij jouw huis en jouw wensen. Bepaal wat je in welke volgorde zou willen uitvoeren. Veel maatregelen kun je stapsgewijs uitvoeren, maar niet alles. Denk aan vloerisolatie en vloerverwarming.

Handige tips

  • Leer hoe je jouw woning goed kunt ventileren – krijg op die manier meer grip op je binnenklimaat.
  • Ga op kierenjacht – want kieren zijn geen manier van ventileren maar een ongewenste uitweg voor de warmte in jouw woning. 20 tot 30 procent van de warmte gaat verloren via kieren en naden.
  • Regel je verwarmingssysteem in – ga daarover in gesprek met je onderhoudsbedrijf.
  • Lees je slimme meter uit om je energieverbruik te leren kennen – bijvoorbeeld via mindergas.nl.
  • Pas jouw gedrag aan – trek eerst warme sokken en een trui aan voordat je de verwarming omhoog zet.
  • Maak een plan om jouw woning zo goed als mogelijk te isoleren – denk hierbij aan het glas in de ramen en daarna ook aan spouwmuur-, bodem-, vloer- en dakisolatie.
  • Denk aan het opwekken van duurzame energie bijvoorbeeld met zonnepanelen – hierdoor bespaar je kosten op jouw elektriciteitsrekening.

Vraag hulp bij het maken van een plan
Samen met een vrijwillige energiecoach kun je komen tot een plan voor jouw woning. Boek een gratis bezoek van een energiecoach bij jou thuis.

Gebruik een online wizard
Milieucentraal heeft onlangs een nieuwe wizard gepubliceerd waarmee je eenvoudig inzicht krijgt in de maatregelen die passen bij jouw woning. Vul de wizard in en kom zelf tot een plan voor jouw huis.

Bekijk de webinar
Lars Boelen neemt je in dit webinar mee om te komen tot een plan voor jouw huis.

 

Afbeeldingen

Is het fixteam al bij jou thuis geweest?

Over ons

Huisregels
Neem contact op via de mail of telefonisch via 14 0591. 

Emmen geeft Energie is een initiatief van de gemeente Emmen

Raadhuisplein 1, Emmen
14 0591

Volg ons op

  

 

 

 

Cookie-instellingen