Start met energie besparen, kom naar de bibliotheek!

17-05-2023
358 keer bekeken

In de bibliotheek van Klazienaveen en Emmen zitten energiecoaches klaar om tips te geven voor het besparen op jouw energiekosten. Wil je minder energie verbruiken? Wil je iets doen aan tocht? Begrijp je jouw energierekening niet? Hoe zit dat met kieren in jouw woning?

Of zijn er andere vragen waar je, op het gebied van energie, mee zit? De energiecoaches helpen je graag op weg. En je kunt voor al jouw vragen gratis terecht bij deze bevlogen en enthousiaste mensen.

In de bibliotheek (tegenwoordig Facet) van Klazienaveen zitten elke woensdagmiddag van 13.00 – 15.00 uur, twee energiecoaches die maar al te graag bereid zijn om mensen te helpen bij de huidige energieproblemen.

Energiecoaches Patty en Wim
In de bibliotheek (Facet) van Klazienaveen zijn acht energiecoaches actief. Dit keer zijn Patty en Wim aanwezig. Ze brachten een nieuwe materialenkast mee waar alle folders in zitten, maar ook energie besparende materialen zoals lampen, deurdrangers, douchekoppen en de P1-meter. Via deze meter kun je je verbruik van gas en stroom aflezen.

Wat kan er wel
Zij zijn nu ruim een jaar bezig om inwoners te informeren over besparing op energiekosten. En zij wijzen mensen graag de weg in de vele mogelijkheden om een woning energiezuinig te maken. Ze doen dat trouwens niet alleen in de bibliotheek (Facet) van Klazienaveen. Ze zijn ook aanwezig op vrijdagochtend van 10 tot 12 uur in de bibliotheek (Facet) van Emmen.

Samen met andere energiecoach-collega’s staan ze ook op beurzen, markten, bij de voedselbank, op de kunstmarkt en op de vlindermarkten. Kortom: ze willen mensen vreselijk graag vooruithelpen bij het besparen van energie en bezuinigen op de energiekosten. Patty en Wim en hun collega’s zien je graag met al jouw vragen over energiebesparing in de bibliotheek (Facet) in Klazienaveen.

Opgeleide coaches
De energiecoaches van “Emmen geeft Energie” hebben allemaal een opleiding gehad bij het Drenthe College. Zij houden elkaar regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en ze helpen elkaar bij het vinden van oplossingen.

Drink ook een kop koffie met een energiecoach:

  • Bibliotheek Nieuw-Amsterdam - maandag 14.30 tot 16.30 uur
  • Bibliotheek Emmen – vrijdag van 10 tot 12 uur
  • Bibliotheek Klazienaveen – woensdag van 13 tot 15 uur
  • Modelwoning Laan van de Marel 343 – dinsdag 13 tot 14 uur

Afbeeldingen

Is het fixteam al bij jou thuis geweest?

Over ons

Huisregels
Neem contact op via de mail of telefonisch via 14 0591. 

Emmen geeft Energie is een initiatief van de gemeente Emmen

Raadhuisplein 1, Emmen
14 0591

Volg ons op

  

 

 

 

Cookie-instellingen