Bewonersbegeleider Robert helpt je met de energierekening

24-05-2023
613 keer bekeken

Is voor jou de energierekening ook een uitdaging? Met een aantal simpele stappen kunnen we er samen voor zorgen dat de energiekosten naar beneden gaan. Samen met de bewonersbegeleider aan de slag in je eigen woning!

Ik ben in gesprek met Robèrt Exel. Robèrt woont sinds een jaar of zes aan de Laan van de Iemenhees. Hij is geboren en getogen in Emmerschans, op een steenworp afstand van Emmerhout dus. Robèrt is samen met vier collega’s sinds maart van dit jaar gedetacheerd bij de gemeente Emmen in de functie van bewonersbegeleider.

Kortgezegd helpt Robèrt bewoners op weg om minder energie te verbruiken in hun woning. “Verlagen van je energieverbruik is meer ruimte in je portemonnee”, zegt hij. Dat verlagen van je energieverbruik kan op veel manieren. Eerst eens kijken naar de kieren in de woning. Als bewonersbegeleider maak ik met een warmtebeeldcamera een aantal foto’s. Vervolgens kijken we naar bijvoorbeeld de stand van de cv ketel en het soort glas wat er in de woning zit. En zo lopen we samen de woning door om een goed beeld te krijgen waar besparingen zonder veel geld uit te geven mogelijk zijn."

We helpen graag een handje

De bewonersbegeleider kan een aantal aanbevelingen doen zegt Robèrt. “Als je het zelf niet kunt helpen we een handje. We gaan dan samen de makkelijke winstkansen pakken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het monteren van tochtstrippen, plakken van tochtband en radiatorfolie of buisisolatie”.  Met een P1 meter, die we kunnen aansluiten in de meterkast krijg je direct inzicht in het verbruik. Voorwaarde is wel dat je beschikt over een smartphone of tablet. Het verbruik is via een gratis app te zien op je mobiel, laptop of pc. “De kleine oplossingen neem ik als bewonersbegeleider mee tijdens het huisbezoek.” Vult Robèrt nog aan. De bewonersbegeleider geeft een op maat gemaakt advies, gebaseerd op je eigen woning en hoe je energie verbruikt.

Energieadviseur is er voor de grotere maatregelen

“Stel dat je woning meer nodig heeft dan deze makkelijke en minder dure maatregelen als je wilt besparen. Denk dan aan dakisolatie of vloer- of spouwmuurisolatie of het vervangen van oud isolatieglas, dan verwijs ik naar mijn collega’s, de energieadviseurs”. De energieadviseur begeleidt je in de wereld van regelingen en subsidies en rekent samen met je uit of en op welke manier deze maatregelen passen in je portemonnee. Met deze maatregelen is je huis energiezuinig en comfortabel. Ze kosten wel geld maar dat verdien je terug doordat je minder energie verbruikt.

Openstelling modelwoning uitgebreid

Aan de Laan van de Marel nummer 343 is een modelwoning te bezichtigen. De modelwoning is open op dinsdag van 13:00 uur tot 14:00 uur. In de maanden juni, juli en augustus is de modelwoning ook op de laatste zaterdag van de maand van 13:00 uur tot 14:30 geopend. Robèrt Exel is daar dan je gastheer en vertelt graag over wat er allemaal mogelijk is als je aan de slag wil met een energiezuinig huis.  Meer weten: neem contact op met bewonersbegeleider Robèrt Exel en stuur een mail naar energie@emmen.nl.

Fred Boogers, Expeditieteam Emmerhout Energieneutraal

Afbeeldingen

Is het fixteam al bij jou thuis geweest?

Over ons

Huisregels
Neem contact op via de mail of telefonisch via 14 0591. 

Emmen geeft Energie is een initiatief van de gemeente Emmen

Raadhuisplein 1, Emmen
14 0591

Volg ons op

  

 

 

 

Cookie-instellingen