Op spreekuur bij energiecoach Jan in Nieuw-Amsterdam

04-10-2023
835 keer bekeken

Jan Vleeshakker is als energiecoach maandag 2 oktober aan de slag gegaan in de bibliotheek van Nieuw-Amsterdam. Voortaan zal hij elke maandagmiddag, samen met een andere energiecoach, in de bibliotheek zitten om inwoners van tips en tricks te voorzien op gebied van energiebesparing.

Meester Jan Vleeshakker
Jan Vleeshakker was voor zijn pensioen werkzaam geweest in het basisonderwijs. Jarenlang als directeur van de Werkhorst, de openbare basisschool in Veenoord. Hij is, wat je noemt, een bekende Veenoorder.

Zijn passie is kennis en ervaring doorgeven. Of hij dat nu doet aan kinderen of volwassenen.

Jan was al vroeg geïnteresseerd in, zoals hij dat zelf zegt, zuinigheid. Ruim 50 jaar geleden begon hij al met het isoleren van zijn woning in Veenoord: spouw, vloer, dak, radiatoren. De laatste jaren plaatste hij zonnepanelen op zijn dak. Sinds oktober 2022 is zijn gasverbruik nihil.

Laatste lichting opgeleide energiecoaches
Jan behoort tot de laatste lichting van vrijwillige energiecoaches die, op kosten van gemeente Emmen, opgeleid zijn tot energiecoach. Vanaf 1 mei 2023 is hij officieel energiecoach.

Er zijn momenteel 70 opgeleide energiecoaches, bijna allemaal actief in het informeren van inwoners over bewust omgaan met energie.

Bibliotheek Nieuw-Amsterdam
Jan krijgt in de bibliotheek van Nieuw-Amsterdam assistentie van andere energiecoaches.

Op maandag 2 oktober zat hij in de bibliotheek met Patty, een ervaren energiecoach die in alle pop-ups van “Emmen geeft Energie” te vinden is. Daarnaast gaat ze als energiecoach op huisbezoek om mensen te vertellen over de mogelijkheden te bezuinigen op energie. Ook is ze aanwezig bij wijkacties.

Jan Vleeshakker en zijn collega zijn elke maandag te vinden in de bibliotheek van Nieuw-Amsterdam van 14.30 tot 16.30 uur.

Afbeeldingen

Is het fixteam al bij jou thuis geweest?

Over ons

Huisregels
Neem contact op via de mail of telefonisch via 14 0591. 

Emmen geeft Energie is een initiatief van de gemeente Emmen

Raadhuisplein 1, Emmen
14 0591

Volg ons op

  

 

 

 

Cookie-instellingen